ראשי » טלוויזיה

מתכון לשקשוקה

28 ביולי 2009 | | 6 תגובות | מאת

 
לרגל הקרנת הסרט "שיטת השקשוקה" היום ה- 28/7/09 בערוץ הראשון ב- 20:30 מצורף להלן מתכון לשקשוקה. הסרט העוסק באחים עופר, בקשר שבין הון שלטון ובאופני ניצול אנושיים וסביבתיים עורר מהומה רבתית, וטוב שהערוץ הראשון מקרין אותו סופסוף.
לאחר הקרנת הסרט דיון באולפן עם מיקי רוזנטל ונציגי משפחת עופר.
 
 
 

 
איך עושים שקשוקה?
4-6 כפות שמן – אפשר שמן זית
4-6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות – מומלץ מקולפות
קופסת רסק עגבניות
ביצים כמספר הסועדות/ים
בצל גדול קצוץ דק
6-10 שיני שום חתוכות גס
תבלון:
פפריקה מתוקה ומעט חריפה
פלפל אדום/ירוק חריף – אופציה
פלפל שחור טחון טרי
מלח
כמון וכרוויה – אפשרי
 
 
אופן הכנה
מחממים את השמן במשך כחצי דקה על להבה גבוהה מוסיפים את הפפריקה והשום הבצל והפלפלים מערבבים ומעבירים ללהבה נמוכה. מבשלים במשך כעשר דקות – עד שהפלפלים ומוסיפים את העגבניות, מתבלים ומביאים לרתיחה. שוברים את הביצים פנימה.
 
בתאבון 
 

6 תגובות »

  • חובב שקשוקה כתב:

    חשוב שהביצים תהיינה בטמפרטורת החדר כשמוסיפים אותן לשקשוקה (ולא קרות). אני גם ממליץ מאוד על כמות ביצים הגדולה ממספר הסועדים – תחת ההנחה שאם זה טוב… תמיד רוצים תוספת

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) כתב:

    רסק הוא כמובן מוקצה מחמת מיאוס.

    שכחת גמבה אדומה שחיונית…

    אמנם על טעם וריח… אבל יש טעם ויש ריח…
    🙂

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) כתב:

    וקצת פטרוזיליה או כוסברה קצוצות בשביל האווריריות

    אמ אמ

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה) כתב:

    היה מפחיד

  • בן כתב:

    ולמי שאין לא כח להכין, השקשוקה הכי טובה אוכלים ללא ספק אצל דוקטור שקשוקה ביפו

  • יואל כתב:

    מוסר דרישת שלום. עוקב אחר המאמרים בעינין.

הוספת תגובה

הוסף את תגובתך למטה או שלח טראקבק מאתרך. תוכל גם להרשם לעדכון על התגובות באמצעות RSS.