ראשי » ארכיון

פוסטים בקטגוריית טלוויזיה

חברה ודעת, טלוויזיה »

[9 דצמ 2010 | תגובה אחת | ]

התפיסה שיש בחלק מתוכניות הריאליטי פוטנציאל חיובי ביכולת לאתגר סטריאוטיפים ולהציג הוויה אותנטית בעידן של ניכור נעלמת כשמדובר בהפקות המשחזרות ומעצימות את מבני הכוח הקיימים.

טלוויזיה »

[10 נוב 2009 | 11 תגובות | ]

32 ארגוני נשים רושמים הישג עם החלטתה של מועצת הכבלים והלוויין בראשותו של ניצן חן  להורות לחברת הכבלים "הוט" שלא לשדר את התוכנית "לילה בכיף" לפני השעה 22:00. זהו הישג חשוב אך חלקי מאחר והבקשה המקורית הייתה כי התוכנית "תוסר מיידית מלוח השידורים של חברת הכבלים". בקשת ארגוני הנשים נעשתה בעקבות פינה קבועה בה מופיעות במסווה של קומדיה קלילה שלוש נשים צעירות בבגדי ים מינימליסטים – אל מול חברי פאנל הלבושים לגמרי – על תקן של מושאי פנטזיה מיניות ואובייקטים לחיצי לעג והשפלה, הכוללים פנייה אליהן כאל אברי מין מהלכים. במכתב הארגונים …

טלוויזיה »

[28 יול 2009 | 6 תגובות | ]

 לרגל הקרנת הסרט "שיטת השקשוקה" היום ה- 28/7/09 בערוץ הראשון ב- 20:30 מצורף להלן מתכון לשקשוקה. הסרט העוסק באחים עופר, בקשר שבין הון שלטון ובאופני ניצול אנושיים וסביבתיים עורר מהומה רבתית, וטוב שהערוץ הראשון מקרין אותו סופסוף. לאחר הקרנת הסרט דיון באולפן עם מיקי רוזנטל ונציגי משפחת עופר.   
 איך עושים שקשוקה?4-6 כפות שמן – אפשר שמן זית4-6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות – מומלץ מקולפותקופסת רסק עגבניותביצים כמספר הסועדות/ים בצל גדול קצוץ דק6-10 שיני שום חתוכות גסתבלון:פפריקה מתוקה ומעט חריפהפלפל אדום/ירוק חריף – אופציהפלפל שחור טחון טרימלחכמון וכרוויה – אפשרי  אופן הכנהמחממים את …

טלוויזיה »

[15 יול 2009 | 18 תגובות | ]

התוכנית "פוליטיקה" בהנחייתו הרהוטה של עודד שחר מצליחה להביא לסדר היום הציבורי בצורה עניינית נושאים שמטואטאים פעמים רבות אל מתחת לשטיח. אתמול למשל, התקיימו בה שלושה דיונים חשובים שעסקו בגזענות בישראל, היחס לפליטים הסודניים המורשים לשהות, מסתבר,  בין גדרה לחדרה בלבד, והיוזמה להקים משטרה עירונית. מתן הבמה לדיון פתוח בשאלות חברתיות מאפשר לגבש עמדה ולהשתתף באופן זה בהליך הדמוקרטי. הוא גם חושף את הצופות והצופים למגוון דעות, חלקן לא צפויות.  בדיון אודות גזענות התברר שיש מי שסבור שהאתוס הבסיסי של עם ישראל ומדינת ישראל הוא אתוס שוויוני וחברי. היה גם מי …

טלוויזיה »

[2 מרץ 2009 | 23 תגובות | ]

 
להבנתי, האח הגדול גרסת הסלב הולך להיות פלופ טלוויזיוני – לפחות יחסית להצלחה הקודמת של התוכניות ששודרה כאן בסוף 2008, גררה הדים תקשורתיים נרחבים, והייתה לאחת מהתוכניות הנצפות ביותר בטלוויזיה הישראלית.
הסיבה העיקרית לכך היא שז'אנר הריאליטי, שתוכנית האח הגדול משתייכת אליו, מסמן את בקשת האמיתי בתוך המדומה. בקשה זאת נובעת בין השאר מהתעייפות קולקטיבית ממגוון הזהויות המזויפות שהפיק עבורנו עולם הבדיון שמקיימת הטלוויזיה.
  
בחינה של תוכניות טלוויזיה הפופולריות בחמישים השנים האחרונות במערב מצביעה על תהליך של חיפוש זהות שנעשה באמצעות דמויות בדיוניות בתפקידים וסטטוסים שונים. התבוננות במראה הטלוויזיונית מלמד על …

טלוויזיה »

[13 ספט 2007 | 30 תגובות | ]

כשהתחלתי לערוך ערכים באנציקלופדית הרשת בויקיפדיה גיליתי שזהו אחד המקומות המרתקים לדיונים ערכיים בנושאים הקשורים בשפה העברית ובתרבות הישראלית. אלא שעד מהרה התברר לי שהמקום מוביל גישה שמרנית ומצמצמת. 

המקום הראשון אליו נגשתי לדלות פרטים בסיסיים על מרים טוקאן כדי לכתוב מאמר על השתתפותה בתוכנית "כוכב נולד" היה ויקיפדיה. להפתעתי נוכחתי לדעת שלא נכתב על טוקאן ערך. החלטתי לתקן את המעוות ויצרתי ערך מקוצר על מי שעצם נוכחותה בתוכנית היוותה היסטוריה במפה הטלוויזיונית הישראלית של הפריים טיים. אלא שלהפתעתי נוכחתי לדעת שיש מי שחושבים אחרת. שעצם נחיצותו של הערך מוטלת בספק כך שקיים, לפחות …

טלוויזיה »

[23 אוג 2007 | 8 תגובות | ]

סיכום פרדה מהכל דבש תוך מבט אל הסיקור הביקורתי בנושא ה ע ד ת י ו ת
נראה כי במידה רבה קיימת תחושה אחידה של התפעמות מהכול דבש אצל המבקרים, ובצדק. אלא שבנושא חשוב ומרכזי אחד שהעלתה הסדרה, שהתייחסה בהפגנתיות לעדתיות הדמויות שככבו בה, חילוקי הדעות נותרו נחרצים.
מלבד מבקרים שבחרו לא להתייחס לסוגיה העדתית שעלתה בפרקים שונים, ניתן לחלק את מבקרי התרבות שהתייחסו להכל דבש לשניים: אלו שהזדעזעו מעצם ההתייחסות לנושא העדתי, כמו עדיה אמרי-אור שקריאות ה"קוּלוּלוּלוּלוּלוּלוּ" בסצנת החתונה של יעל פוליאקוב לבן זוגה בעל הייחוס ה"מזרחי" תקפו והבהילו אותה …

טלוויזיה »

[23 יול 2007 | 3 תגובות | ]

מועמדותה של מרים טוקאן, ערביה נוצריה מאעבלין, ב"כוכב נולד", בפריים טיים של הערוץ השני, ספינת הדגל של המיינסטרים הישראלי, הינה תזכורת לנוכחות, המודחקת בדרך כלל, של ערביי ארץ ישראל מהבמה הציבורית.
אלא שתזכורות זו, יותר מההדרה הנמשכת של נוכחות ערבית על המסך הקטן בשעות שיא, יכולה ללמד דבר או שניים על הגזענות הסמויה בחברה הישראלית.
שאלתו הלא צינית של אהוד אשרי מהארץ, "האם מועמדת ערבייה יכולה לנצח ב'כוכב נולד'" שמהדהדת בצורות דומות במקומות רבים נוספים על ידי כותבים אחרים, כמו למשל, יובל אביבי, המתלבט בוואלה אם "מישהו בכלל מאמין שהחברה …

טלוויזיה »

[23 יול 2007 | 3 תגובות | ]

הערת הסיום של צדי צרפתי כשופט ב"כוכב נולד" ביחס למרים טוקאן עת הודחה מהתוכנית, "אנחנו אוהבים אותה רק בגלל איך שהיא שרה" באה להגיד שהאהבה שקיבלה מצוות השופטים נבעה רק מהיכולות הקולית שלה ולא בשל זהותה הערבית.
צדי צרפתי, שחזר לשם ההדגשה על הערתו שלוש פעמים, מציג בדבריו את עיקרי הגישה הנאורה והליברלית המבקשת להתעלם משאלת המוצא והגזע. לטענתו עבורו ועבור השופטים הנוספים טוקאן היא בדיוק כמו כל מתמודדת (יהודיה) אחרת הנבחנת לפי יכולתה הווקלית בלבד.

ניתן לטעון שהתייחסות מסוג זו שהציג צרפתי – המבקשת להתעלם מסממני זהות כמו צבע …

טלוויזיה »

[4 מרץ 2007 | 42 תגובות | ]

יש משהו מרתק בקונספט הבוחן את נקודת החיבור בין רוח וחומר. השילוב בין רוחניות והישגיות, שלווה ותחרותיות, צד שמאל של המוח וצד ימין, כמוהו כיצירת שלום בין הפכים: מפגש נחוץ וחשוב בין מזרח ומערב.  הסדרה "בשורות טובות", העוקבת אחר שי אביבי, המנסה לגשר את הפער בין עבודה בעולם הטלוויזיה התחרותי ודרך חיים רוחניות ממחישה את הקשה, המצחיק והמעניין במפגש מסוג זה.   

אלא שלמרות שמדובר בסדרה כיפית ומעניינת יש בה משהו מרגיז: צפיה בפרקי הסדרה השונים, חושפת עולם תל-אביבי חד ממדי שמחק את המזרחיות שבו. בדומה ל"בטיפול" כל השחקנים בתפקידים הראשיים …